Comunicat de Gent de Compromís després dels fets ocorreguts en la reunió de sectorials

En València a 25 de març de 2016

Dimecres 23 de març 2016, a la reunió del grup de coordinació de sectorials a la qual estaven convocats els coordinadors de cada sectorial i el grups polítics que conformen la Coalició Compromís, es va produir un fet intolerable que ha suposat, una vegada més, l’exclusió de Gent de Compromís de la participació en els òrgans de la Coalició i que demostra el nul respecte que es té a les decisions democràtiques preses per aquest grup.

El nostre representant a eixa reunió va ser expulsat d’ella per part de qui actuava com a portaveu. El motiu va ser que el nostre representant no podia actuar com a tal perquè “no havia sigut designat per la persona que hauria d’haver-lo designat”.

Volem manifestar que Gent de Compromís havia designat a aquest representant de forma democràtica i d’acord amb els seus òrgans interns, i així va ser comunicat a l’Organització de Coalició Compromís de manera oficial, és a dir, a qui ens va requerir perquè el designarem.

Rebutgem de forma contundent que els representants de Gent de Compromís a qualsevol òrgan de la Coalició hagen de ser designats per cap persona, grup de persones, col·lectiu o òrgan que no siguen els propis de l’organització de Gent de Compromís.

Expressem el nostre desacord i indignació amb la situació de marginació i falta de respecte que el col·lectiu Gent de Compromís està patint des de fa massa temps i instem als partits que integren la Coalició a què d’una vegada per totes resolguen positivament aquesta situació.

Exigim que es prenguen les mesures oportunes per tal que no torne a repetir-se una situació com aquesta i ens reservem la possibilitat de prendre les accions que estimem oportunes per garantir la nostra participació en condicions d’igualtat amb la resta de militants dels partits que integren la Coalició.

Per tal d’evitar malinterpretacions oportunistes sobre aquest comunicat, tornem a reivindicar que la postura de Gent de Compromís no és constituir-se com a partit polític independent. La nostra existència no té sentit al marge de Compromís. Nosaltres som els que apostem per la unitat de la Coalició i per la plena integració de les persones i sensibilitats que la integren. Però lluitarem incansablement perquè se’ns tinga en consideració en les mateixes condicions d’igualtat que la resta.

Finalment, demanem als òrgans de direcció de la Coalició i dels partits que la integren una reunió urgent per tal d’arribar a una solució en el terme més breu possible i una mostra de bona voluntat per la seua part. Per això, basant-nos en el Títol IX de les Bases i Normes de Compromís, demanem la constitució i reunió de la Comissió de Garanties i Control. Recordem que Gent de Compromís suposa una part molt important de la militància total de la Coalició, que els seus membres estan cansats de patir aquesta situació i que, malgrat la permanent bona voluntat d’aquest Consell de País, no volem que no es tornen a repetir aquestes situacions.

El Consell de País de Gent de Compromís.

logo gent de compromís.fw

Arxivat en: General

Comentaris

  1. Jordi Tàrrega Sangüesa diu:

    Totalment d’acord.

  2. josep dolç diu:

    Amb aquesta gent, ja fa molt de temps que no tenim rés a fer, jo estic per migrar a un altre lloc.

  3. Nacionalitat valenciana diu:

    No entenc per que ocorreix això

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *