Un Manifest per a la transversalitat i la reformulació democràtica de Compromís

L’ Assemblea extraordinària de Gent de Compromís celebrada el 15 de novembre ha redactat i aprovat un manifest que demana a l’executiva de Compromís la celebració d’un Congrés constituent, la reformulació democràtica de la coalició i una participació transversal territorial sobre el futur de la formació. Heus ací el text íntegre aprovat:

Grup extraordinari-16-11-15

Més i millor Compromís.

Compromís ha esdevingut en els últims anys una peça fonamental del canvi a les institucions valencianes.  Això s’ha aconseguit gràcies al suport de milers de valencians i valencianes que veuen en Compromís molt més que la suma de tres partits; de fet és un projecte comú on el valencianisme, l’esquerra transformadora, l’ecologisme i la regeneració democràtica es combinen per impulsar polítiques que milloren la vida de la gent.

Així i tot, el funcionament intern de Compromís no correspon amb el d’un projecte transversal sinó a una coalició de partits en el qual s’ha renunciat al debat en els òrgans de decisió comuns i, en conseqüència, la manca de democràcia interna a la Coalició no tan sols afecta al funcionament d’aquesta, sinó què, a més a més,  suposa que  les persones que no formen part de cap partit fundador (Gent de Compromís i altres partits i col·lectius adscrits a la coalició) queden excloses de la presa de decisions o, fins i tot, de la conformació de les llistes electorals.

Este funcionament s’ha manifestat en diferents moments de la trajectòria de Compromís, com ara la redacció dels diferents reglaments de primàries. Ara, però, s’han abandonat completament els espais de trobada i deliberació transversals on els representants de les bases poden confrontar opinions i arribar a consensos per a prendre les millors decisions per al nostre projecte polític.

Davant l’evidència que cal avançar en el nostre funcionament, amb la convicció que necessitem Més i Millor Compromís, els i les sotasignants:

1- Instem a l’Executiva Nacional de Compromís a convocar un Consell General de Compromís on es vote la convocatòria d’un Congrés Constituent de Compromís per a comptar amb una organització cohesionada i democràtica en la qual es troben representades les diferents sensibilitats que enriqueixen Compromís.

2- En qualsevol cas, promourem un procés de participació transversal a nivell comarcal on totes les persones membres de Compromís puguem expressar el nostre parer sobre el futur de l’organització.

3- Exigim que es garantisca en tot el procés de reformulació de l’organització, que les persones que no formen part de cap partit fundador (Gent de Compromís i altres partits i col·lectius adscrits a la coalició) puguen participar en igualtat de condicions que la resta.

4- Reclamem respecte a la legitimitat democràtica mitjançant la constitució de la Comissió de Garanties prevista en les Normes i Bases de Compromís.

 

Adhesions:


CT2VXeaXIAAegNG

Arxivat en: Assemblees, General

Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.