Gent de Compromís aprova la seua nova forma d’organització i marca posició respecte a les generals

L’assemblea de GdC   celebrada dissabte 24 d’octubre  a la Seu Nacional de Compromís ha aportat dos acords importants que han ocupat la sessió: l’aprovació majoritària d’un nou organigrama de funcionament i l’aprovació d’una resolució que ha marcat la posició de GdC en el procés de pactes per a les eleccions generals.

_MG_3986modif_MG_3968modif

Un document per a la unió

El document del nou organigrama de funcionament de GdC ha rebut la pràctica unanimitat dels presents amb 102 vots a favor, 4 en contra i sense abstencions. Els militants i simpatitzants han protagonitzat una jornada intensa de treball on s’han incorporat esmenes i afegits i s’ha enriquit la ponència de la comissió d’estudi (un total de 13 integrants que han desenvolupat els seus treballs des del mes de juliol ençà).

Francesc Vila, coordinador de la comissió d’estudi, ha estat l’encarregat de presentar el document i de defendre l’aprovació final. Per a Vila s’ha buscat: “impulsar els objectius i inquietuds dels militants de Gent Compromís durant la nostra trajectòria comuna en  els treballs i assemblees nacionals. Pretén ser un model propi i un construir complicitats per a l’edificació de la casa comuna de Compromís  que més tard o d’hora ha de vindre”. Per al coordinador de la ponència s’ha volgut també: ” estimular l’orientació, la formació i la comunicació externa i interna, el suport institucional, el suport del treball cooperatiu i equilibrar el treball de gestió amb el de creació de les àrees de treball. I tot això amb l’equilibri necessari per a superar els tics de la vella política que acaben fent de les cúpules gestores omnipotents òrgans que s’autoalimenten de poder”.

Les claus del nou organigrama de Gent de Compromís

1- El document defineix al preàmbul les caràcterístiques de GdC, la nostra evolució i identitat i cap on volem dirigir-nos.

2- Acota uns principis sobre els que se assenten la proposta

3- S’encaixa en les Normes i Bases de Compromís i i destaca la democràcia directa tant en l’assemblea, dita ara de País, com en les consultes i referèndums com a fonaments democràtics de decisió i participació

4- Equilibra la gestió encomanada en el Consell de País amb el treball de creació i dinamització dels portaveus de les àrees de treball.

5- Contempla altres formes de gestió territorial  possibles sense voluntat normativitzadora ni obligatorietat de constituir-les

6- Es garantitzarà la pluralitat entesa com a representacions equilibradores i mínimes, però no com a quotes de reserva

7- Com un mecanisme que s’engega a poc a poc hi haurà dos fases per a completar l’organigrama:

A) l’elecció de cinc membres inicials (un coordinador-a més un secretària i 3 vocals) i

B) la incorporació de 4 portaveus de les àrees de treball una vegada comencen aquestes a funcionar.

8- El conjunt permetrà un funcionament obert i modificable. Se contemplen mecanismes de canvi i perfeccionament molt àgils.

9- Si el Consell de País tindrà funcions gestores i dinamitzadores, l’Assemblea de País serà sempre el punt de partida i la validació de totes les decisions de pes en aquest organigrama.

imatge.fw

El document ha rebut importants incorporacions tant quant la forma com al contingut; destaquem les esmenes que reconeixen JovesPV com la  vessant juvenil de Gent de compromís, o la creació d’un protocol d’una carta financera amb la coalició Compromís per a finançar les despeses.

L’Assemblea vol “decisions valentes” que tinguen en compte les veus de tots de cara a les generals

El segon punt fort de l’assemblea ha estat la informació i debat del moment de pactes i negociacions de llistes de cara a les properes eleccions generals. Cal destacar l’aprovació d’una resolució que dóna validesa al referéndum virtual fet en GdC per a sotmetre a la militància el pacte amb Podem i que va ser rebutjat amb el 60% dels vots (*) . També marca un posicionament respecte al procés de confluència i pactes. En aquesta resolució se destaca que “els representants de GdC en l’executiva de Compromís han de defensar els acords presos per la militància de forma estricta i que s’ha de millorar el procés” per acabar “Instant a què es porte el procés de la millor forma possible”  i com a millor opció veu  “la d’acudir tots els membres de la coalició junts a les eleccions generals en el millor projecte possible que consolide un futur unit”. La resolució ha esta aprovada amb 85 vots a favor, 1 en contra i 15 abstencions

_MG_3987

_MG_3990modif

_MG_4001 modif

 

Arxivat en: General

Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *