GdC i VerdsEquo plantegen una proposta conjunta per a tancar el procés de primàries, amb l’aval de Mònica Oltra

Els independents de la coalició Compromís i Els Verds-Equo han celebrat hui una assemblea informativa oberta a Ca Revolta (València) sobre el procés de primàries. Els  representants en la comissió negociadora de primàries, Ruben Tello, de Gent de Compromís (GdC) i Julià Álvaro de Els Verds-Equo del PV  han pogut informar de primera mà  sobre els avanços i dificultats que el procés està tenint en l’actualitat i al mateix temps han presentat una proposta conjunta per a  tancar definitivament el procés que sembla no avançar per moments. La proposta ha tingut un suport total i entusiasta de l’assemblea
Tello i Álvaro, davant dels militants de la formació que omplien i feien petita  la sala, s’han mostrat esperançats per tal d’ aconseguir “el reglament més transversal possible on tots capien en el projecte”. Tello ha anunciat que ha rebut el suport personal de Mònica Oltra per a defendre la proposta conjunta de GdC i Verds i que la fa seua. Julià i Ruben han afirmat que” tot i no estar d’acord amb postures que es donen en la comissió  perquè defensem les primàries obertes i pures, estem negociant i estem movent-nos tots gràcies a un treball col·lectiu intens” “Defensem unes primàries plurals, però pluralitat no és garantir-se un lloc en la llista.” La proposta defensa dues votacions a candidats a President de la GV i a llistes de circumscripció; proposa les llistes provincials, la reserva de pluralitat, sense prelació, en llocs 2,4,6 per a garantir la presència de les 4 branques de Compromís en les llistes. Entre els 6 primers hi estaran representats tots. Els dos candidats més votats hauran d’estar sempre entre els 6 primers i no baixaran d’aquest lloc la llista. La reserva de paritat se garantirà en llistes paritàries.Mai hi haurà més de dos candidats del mateix partit de reserva.
Esta convocatòria ha estat demanada i organitzada amb caràcter extraordinari i urgent per compassar les diferents sensibilitats i eixir al pas de les filtracions interessades en un procés complex com aquest. Els representants de la comissió han manifestat que  s’està a un pas d’arribar a un acord i que podria ser possible en la pròxima executiva Nacional de Compromís (probablement el dia 11). Dilluns proper hi haurà una reunió de la comissió de primàries.
Molts militants han manifestat el seu neguit per la forma com s’està duent a terme el procés, lent amb bloquejos per alguns sectors reduïts i això està donant una imatge externa dolenta. S’han demanat dinàmiques diferents per al futur de Compromís, un Compromís del s. XXI que contemple una nova manera de fer política transversal que supere el passat. L’assemblea ha donat suport majoritari a la proposta aplaudida i saludada per tots el presents entre altres pel regidor de València Joan Ribó i pel diputat Fran Ferri
 Podeu consultar el contingut en els ENLLAÇOS:
IMG_5361 IMG_5356 IMG_5355
IMG_5368
Arxivat en: Assemblees, Primàries

Comentaris

    Deixa un comentari

    L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *