Cristian Ballesteros anuncia la seua candidatura a primàries

Cristian Ballesteros, responsable d’organització de Compromís, anuncia la seua candidatura a primàries a les Corts Valencianes per la circumscripció de València. Este és el segon anunci de candidatura d’un independent, després que Josep Nadal anunciara la seua intenció de presentar-se a primàries la setmana passada.

Cristian, membre de l’executiva de Compromís i peça clau en l’Assemblea de Gent de Compromís (independents o adherits), ha anunciat hui la seua candidatura a les primàries de la coalició a les Corts Valencianes per la circumscripció de València. Sota el lema ‘Encén la llum’, Ballesteros aspira a “ser part destacada d’un canvi que hem de fer de baix a dalt, des del carrer i fins a les institucions”. Davant la foscor que representen tres dècades de governs opacs i corruptes, el líder independent aposta per “obrir portes i finestres i deixar que entre la llum a les nostres institucions perquè recuperen la legitimitat perduda i els ciutadans tornen a sentir-se’n protagonistes”.

 

“Les noves tecnologies són clau per a una democràcia de més qualitat. Hem d’exprimir-les al màxim”

“Encendre la llum és entendre que tenim el futur a les nostres mans si decidim agafar-ne les regnes i formar part d’un canvi que ara més que mai és necessari”. En este sentit, Ballesteros proposa un nou pacte amb la ciutadania, un pacte que ha de servir per a construir un nou model polític, econòmic i social que represente els interessos de totes i tots, i amb una nova forma d’entendre la representativitat: “Sóc un ciutadà més i em dec a la gent que represente. Internet és clau per a una democràcia de major qualitat. Tenim les eines i jo estic diposat a exprimir-les al màxim per tal de fer arribar la veu de tothom a les institucions.”

Informàtic de professió i gestor d’una xicoteta empresa familiar d’electricitat, Cristian Ballesteros forma part de la nova fornada de dirigents que s’han incorporat al projecte de Compromís atrets per la frescor i la continuïtat d’un projecte en un procés permanent de construcció. Com a responsable d’organització de Gent de Compromís, Ballesteros s’ha destacat per la transparència total en la gestió de la informació i el contacte constant amb els militants, que han celebrat diverses assemblees obertes arreu del territori valencià.

 

“Compromís és molt més que la suma de les seues parts”

“Compromís és molt més que una coalició de partits, i sens dubte molt més que la suma de les seues parts. Els independents hem demostrat que és possible apostar per noves formes de participació i presa de decisions molt més horitzontals i dinàmiques que les estructures partidistes”.

Este és també el mètode que proposa com a antídot al model clientelar del PP i el PSOE en un moment clau en la història dels valencians i de l’Estat espanyol. “La crisi que vivim i patim està causada pel procés de descomposició d’un règim que ha demostrat que la corrupció no és l’excepció, sinó la norma sobre la que s’assenta el propi sistema.” Per esta raó, apunta, “estem davant d’una oportunitat de fer net i tornar a començar des de la base. És el moment d’oblidar els vells discursos a la defensiva per construir una nova centralitat i un nou marc. Cal teixir una xarxa que no deixe a ningú en l’estacada, i el més important és que ho hem de fer guanyant-nos a la gent i fent-la sentir part del canvi.”

“M’agrada parlar d’encendre la llum com a metàfora. No es tracta de pulsar un interruptor i encendre un llum, sinó que ens n’adonem que tothom porta el seu propi interruptor a dins i que cal fer eixe canvi de xip. Deixar que cadascú aporte la seua llum per bastir l’alternativa.”

 

“Vull unes primàries autèntiques, sense candidats prefabricats”

Ferm defensor de les primàries com a mètode de renovació democràtica i d’apropament amb la ciutadania, Cristian Ballesteros aposta per “un model de primàries com més obert i participatiu, millor. Unes primàries autèntiques que servisquen per confrontar idees i projectes democràtics potents i que no es limiten a candidats prefabricats amb el mateix missatge.”

Quant al llarg procés intern en què es troba immers Compromís per elaborar un reglament que satisfaça les diferents sensibilitats, Ballesteros no defuig l’autocrítica: “Hem consumit massa temps i energies en la qüestió del reglament i no tantes en pensar en quin model de primàries volíem. Hem de tancar la qüestió i baixar al carrer per continuar construint l’alternativa.”

Un procés que podria estar molt a prop d’acabar-se gràcies a l’acord assolit el darrer dissabte entre Gent de Compromís, Iniciativa i Verds-Equo, tres de les quatre organitzacions que formen la coalició. Sobre l’acord, signat també per la formació que lidera Mònica Oltra, es mostra confiat: “Potser no és l’acord que jo hauria volgut d’entrada, però en política de vegades cal ser generós pel bé de tots. És un reglament menys restrictiu que el que vam fer servir per a les Europees. Estic convençut que els companys del Bloc se sumaran  més prompte que tard perquè no podem estar ni un dia més sense reglament.

 

“No m’interessa la política com a feina: d’això ja en tinc”

Aficionat a l’esport -sobretot el ciclisme- i a la botànica, Cristian Ballesteros es defineix com a ‘un ciutadà normal, un home fet a si mateix que té la seua vida a banda de la política i que no deu res a ningú’. Quan té una estona lliure, li agrada escapar-se amb la bici i estar en contacte amb la natura. Ballesteros ha corregut de dalt a baix els indrets més emblemàtics del País Valencià a pedals, i s’ha destacat des de Gent de Compromís per la lluita per espais naturals col·laborant amb les plataformes Salvem l’Auir i Xúquer Viu i històrics com el camí vell de Picassent.

Cristian forma part d’una sèrie de noves cares que decidiren fer el pas a la política al llarg d’esta legislatura arran de l’ona d’indignació desfermada per la crisi i il·lusionats amb l’alternativa que representen projectes com el de Compromís. Veí orgullós del districte de Patraix, un dels col·lectius més dinàmics i organitzats de València, al líder independent li agrada definir-se com un polític de barri, sempre en contacte amb les necessitats i les demandes dels seus veïns. Ballesteros enceta hui una campanya que el durà a diversos llocs del país i que culminarà precisament a Patraix, el seu barri.

Els que el coneixen en destaquen el seu tracte càlid i proper i el seu compromís amb els moviments socials i l’ecologisme. Valencianista convençut, Ballesteros encarna l’esperit de Compromís com a força que combina el valencianisme, l’esquerra i l’ecologisme en un sol projecte plural i complementari, tot i que no descarta anar de la mà amb altres formacions “en allò que compartim amb elles, que és molt”, però això sí, “sense renunciar mai al nostre propi projecte, que és d’obediència netament valenciana.”

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *