Ratificada la proposta de primàries en l’executiva local de València

IMG_5369

L’Executiva de Compromís per València ha ratificat aquesta setmana per unanimitat, donar suport al reglament de primàries que es va presentar al Consell General de Compromís de dissabte passat. Igualment es ratificà la proposta de reglament per a les primàries locals presentada pel portaveu Joan Ribó la setmana anterior, i que desplegarà el seu calendari una vegada s’arribe a un acord per a les primàries en l’àmbit de País.

El portaveu de Compromís per València, Joan Ribó ha destacat: “tenim la responsabilitat de donar resposta a una ciutadania que vol el canvi a esta ciutat i que vol participar en els processos d’elecció dels candidats”.

L’Executiva de Compromís per València ha acordat per unanimitat, en la seua reunió ordinària d’ahir, donar suport a la proposta de reglament de primàries que es va presentar dissabte passat, 22 de novembre, al Consell General de Compromís. Al mateix acord, l’Executiva de Compromís per València ratificà la proposta de primàries al cap i casal basada la celebració d’una elecció ciutadana on tots els veïns i veïnes empadronats a València podran triar en dos votacions, d’una banda la persona candidata a l’alcaldia de la ciutat, i d’altra banda, la resta de persones que integraran la llista en la candidatura de Compromís per València, amb una reserva de pluralitat per als llocs 3, 5 i 7, de manera que els distints col·lectius que integren la coalició se senten representats en ella.

Com ha destacat el portaveu de Compromís per València, Joan Ribó, “es tracta d’un reglament inclusiu que dóna resposta a les peticions de la ciutadania de ser protagonista en els processos d’elecció dels candidats a governar esta ciutat. La gent demana un canvi en el rumb de València, perquè passe a ser governada amb criteris progressistes, des del valencianisme i el respecte a l’entorn que ha d’implicar una millora en la qualitat de vida de les persones. Nosaltres volem fer efectiu eixe canvi amb la màxima participació ciutadana.”

Una vegada ratificat este acord, el calendari de les primàries a la ciutat de València s’establirà quan s’arribe a un acord general en el reglament de primàries de la coalició en l’àmbit de tot el País Valencià.

Ribó ha defensat el suport unànime al reglament de primàries de València com “una aposta per la responsabilitat, en un moment crucial per a la vida política d’esta ciutat, en què la ciutadania està mostrant clares mostres del seu suport a Compromís, com la força que, amb la participació dels veïns i veïnes de València, està liderant el camí del canvi a l’Ajuntament, per passar de les polítiques regressives, clientelistes i d’aparador del PP, cap a una gestió responsable que facilite la vida en tots els barris del cap i casal. És l’oportunitat de les persones, i hem de treballar per ella”.

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *