V Assemblea Nacional de Gent de Compromís a Alacant

Assemblea Nacional Gent de Compromís Alacant

“ÉS INDIGNANT QUE SONIA CASTEDO SIGA ALCALDESSA NI UN MINUT MÉS”

Compromís (GdC) ha criticat amb duresa que el PP mantinga a Sonia Castedo com a alcaldessa d’Alacant “ni un minut més”. Per a la formació “Gent de *Compromís”, “les noves revelacions de la UDEF amb unes converses en les quals l’empresari Enrique Ortiz i Castedo demostren la cultura de la corrupció instal·lada en l’ajuntament d’Alacant amb expressions com que hi ha “una batucada de diners per a repartir” pels terrenys de Rabassa destinats a la instal·lació d’un centre Ikea, han de resoldre’s amb la destitució de Castedo de forma fulminant. “Fabra s’ha perdut en les seues línies roges.” ha referit el membre de Gent de Compromís, Cristian Ballesteros.

Els militants afiliats a Compromís com adherits (Gent de Compromís) han tractat, en el matí d’aquest dissabte 20, en assemblea celebrada en Alacant, a més, temes interns d’importància com el procés de primàries i la constitució de Compromís com una Federació de partits (Bloc-Iniciativa-Verds) que substituirà a la coalició inicial.

Els independents de Compromís vénen mantenint en les seues assemblees que desitgen un procés de primàries totalment obert i sense quotes, idea que es troba frenada per les directives dels partits fundadors. No obstant açò, s’ha obert recentment una corrent d’opinió important en el Bloc favorable a aquestes tesis, que obri les possibilitats de nous acords.

L’esborrany de la Federació de Compromís va ser debatut i esmenat amb amplitud pels presents que van preferir mantenir el status quo de Compromís encara que amb matisos. Gent de Compromís sempre ha pensat que la meta de Compromís ha de ser la unió de tots els partits entre sí, incloent-hi els militants independents (la xifra dels quals és quasi de 600) i que aquesta circumstància no pot ajornar-se a causa del context polític i les reivindicacions ciutadanes de canvi i regeneració democràtiques.

Gent de Compromís recolzarà el document de la nova federació sempre que s’accepten les seues esmenes de fons i s’arribe a un calendari acordat per a la creació d’un partit únic després de les eleccions autonòmiques de maig de 2015. Per a això la V assemblea de Gent de Compromís ha aprovat la petició d’una Conferència política que se celebraria per Compromís (federació) a la primavera de 2016 per a la confluència de tots els seus partits i forces polítiques en una única marca i partit: Compromís.

La federació de partits haurà de coexistir amb la contradicció d’albergar un gran nombre d’afiliats sense partit, o adherits els qui han arreplegat en les seues esmenes més representativitat i drets en el marc d’una renovada formació que empodere als seus membres i protagonitzen un canvi democràtic al costat de la ciutadania.

Assemblea Nacional Gent de Compromís Alacant

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *